خطرات نرم افزار لاین

خطرات نرم افزار لاین
شیوه افشای اطلاعات شخصی شما در نرم افزار لاین+تصاویراستفاده از نرم افزار های ارتباطی تلفن همراه به سرعت در جامعه رو به افزایش است و افرادی سودجو در این میان با سوءاستفاده از "اعتماد" مردم، از اطلاعات شخصی افراد برای مقاصد سودجویانه خود استفاده می کنند.

به گزارش شمالغرب ، در تحقیقات تخصصی به عمل آمده از نرم افزار ارتباطی لاین (line) که مبتنی بر سیستم عامل هایی مثل آندروید است، به نظر می رسد که یکی از اهداف اصلی گردانندگان این نرم افزار سرقت عکس ها و اطلاعات شخصی کاربران است. برای اثبات این ادعا کافی است بخشی از مسیرهایی که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد را دنبال کنید.

و اینک اثبات ادعایمان!

پیشنهاد می کنیم قبل از شروع کار، تلفن همراه خود را که نرم افزار لاین، از قبل روی آن نصب شده است، به کامپیوتر متصل کنید تا دنبال کردن مسیرها برای شما ساده باشد.

با وصل کردن تلفن همراه خود ( Smart Phone ) به کامپیوتر و برقراری ارتباط از نوع "ذخیره انبوه" یا Mass storage یا MSC، حافظه تلفن همراه خود را از طریق کامپیوتر باز کنید. (دقت کنید که ارتباط تلفن همراهتان با کامپیوتر، نباید از نوع MTP باشد!) .

اگر در برقراری ارتباط تلفن همراهتان با کامپیوتر مشکل دارید، می توانید برای آموزش به اینجا مراجعه کنید.

دقت کنید که همه مراحل زیر را با استفاده از کامپیوتر انجام دهید.

برای شروع کار کافی است در حافظه تلفن همراهتان فولدری به نام android را جستجو کنید.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/1_0.jpg

 

وظیفه این فولدر، جمع آوری اطلاعات مربوط به همه نرم افزارهایی است که بر روی smart phone شما نصب شده اند.

معمولا، فولدر android حاوی یک فولدر به نام data است، روی آن کلیک کنید.

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/2.jpg

در این مرحله شما باید فولدری به نام Jp.naver.line.android را جستجو کنید. برای راحتی کار می توانید از قسمت جستجو در کامپیوترتان استفاده کنید.

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/3_0.jpg

 

دقت داشته باشید که در صورتی فولدر بالا را پیدا می کنید که "لاین" بر روی تلفن همراهتان نصب و فعال باشد.

حال وقت آن رسیده که کمی به شما استرس وارد کنیم!

در این بخش از کار، باید فولدری به نام storage را جستجو کنید.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/4_0.jpg

در storage چندین فولدر دیگر هم وجود دارد که فعلا با آنها کاری نداریم.

فولدر gallerydefault را باز کنید.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/5_0.jpg

 

در این مرحله، شد آنچه نباید می شد!

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/6_0.jpg

 

امیدواریم با دیدن عکس های شخصی خودتان در این فولدر تعجب نکرده باشید! خوب بگذارید کمی روشنتان کنیم!

 

لاین دارای قسمتی به نام timeline است که از طریق آن می توانید عکس ها و متن های مورد علاقه تان را با دیگران به اشتراک بگذارید. این نرم افزار برای اینکه دسترسی شما را به عکس های تلفنتان از طریق timeline ساده تر کند،  بدون اجازه شما  یک کپی از تمام عکس های تلفن همراهتان را به عنوان thumbnail با کیفیت پایین،  ذخیره و یا اصطلاحا cache می کند. ( البته می توان گفت این کار با اجازه شما انجام می شود ! چون در هنگام نصب لاین، شما مجوز دسترسی به حافظه تلفن همراهتان را به این نرم افزار داده اید. بله! همان متن های انگلیسی که معمولا ما بدون خواندن آنها دکمه install یا نصب را لمس می کنیم.)

 

برای اینکه کمی بیشتر به شما استرس وارد شود، می توانید ادامه مطلب را مطالعه کنید!

 

با استفاده از یک نرم افزار بازگردانی ( Recovery ) اطلاعات حافظه تلفن همراهتان را ریکاوری کنید.

می توانید نرم افزار بازگردانی  اطلاعات را از اینجا دانلود کنید.

برای راحتی کار، شما می توانید نرم افزار بالا را دانلود کرده و ادامه مراحل را با کار روی همین نرم افزار با ما همراه باشید.

در مرحله اول از بازگردانی، نرم افزار O&O media recovery version 6 را اجرا کنید.

بعد از اجرا و بارگزاری نرم افزار، کادری باز می شود که اطلاعاتی در مورد نرم افزار و نحوه کار آن، به شما داده می شود.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/1_1.jpg

 

در ادامه کار، لیست پارتیشن های هارد دیسک شما توسط نرم افزار جستجو می شود. نکته ای که در اینجا وجود دارد، این است که باید قبل از این مرحله، حافظه تلفن همراه آندرویدی تان به کامپیوتر متصل باشد. به عبارتی شما باید نام مموری کارت گوشی خود را در لیست پارتیشن های جستجو شده توسط نرم افزار، ببینید. در تصویر زیر، مشاهده می کنید که نام مموری کارت ما MOHSEN OK است. ابتدا روی نام مموری کارت خود کلیک کنید، و سپس روی دکمه بعدی ( Next ) کلیک کنید.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/2_0.jpg

 

در این مرحله، مشخصات پارتیشنی که انتخاب کرده اید برای شما نمایش داده می شود. در صورت صحت انتخاب ( انتخاب مموری کارت تلفن همراهتان ) روی Next کلیک کنید.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/3_1.jpg

 

در ادامه صبر کنید تا عمل جستجو در حافظه تلفن همراه شما به پایان برسد. قابل ذکر است که در صورت حجیم بودن مموری کارت شما، این مرحله کمی طول می کشد. پس، صبور باشید!

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/4_1.jpg

 

بعد از اتمام مرحله فوق، شما کادری مانند تصویر زیر خواهید دید، که نشان دهنده اطلاعات جستجو شده توسط نرم افزار از مموری کارت شما است. نکته حائز اهمیت اینجاست که، ما فقط با 2 فرمت jpg که درون کادر قرمز رنگ در تصویر زیر هستند، کار داریم. پس دقت کنید که فقط این دو قسمت تیک خورده باشند. در این مرحله شما بعد از تیک زدن دو گزینه مورد نظر، روی next کلیک کنید.

 Jpeg (exif format) و یا  Jpeg (jfif format) 

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/5_1.jpg

 

حالا باید، مسیری که قرار است اطلاعات مشخص شده، در آن بازگردانی شوند را مشخص کنید. به صورت پیش فرض اطلاعات، در درایو C کامپیوترتان ذخیره می شود، ولی شما می توانید با کلیک کردن روی دکمه Browse، این مسیر را تغییر دهید. بعد از انتخاب مسیر، روی next کلیک کنید.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/6_1.jpg

 

در ادامه، اطلاعاتی که مشخص کرده اید، توسط نرم افزار، بازگردانی می شود. پس صبر پیشه کنید!

بعد از اتمام بازگردانی، کادری مانند تصویر زیر ظاهر می شود که نشان دهنده اتمام عمل بازگردانی است. شما می توانید روی دکمه Open Target Folder کلیک کنید تا فولدری که اطلاعات در آن بازگردانی شده است، برایتان باز شود.

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/7.jpg

 

حالا وقت آن رسیده که کمی دستپاچه شوید!!

بعد از اینکه Open Target Folder  را در مرحله قبل انتخاب کردید، احتمالا با فولدری به نام O&O DiskRecovery مواجه می شوید. فولدر مزبور را باز کنید و روی فولدر jpg کلیک کنید تا باز شود. احتمالا با انبوهی از عکسهایی که نمی دانید متعلق به کدامین بندگان خدا است، مواجه خواهید شد! ( البته تعداد عکس ها، با تعداد دوستان شما در لاین رابطه مستقیم دارد.)

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/8.jpg

 

 احتمالا متوجه شده اید که نرم افزار لاین، بدون اجازه هر فردی، عکس های دیگر کاربران را، در تلفن همراه وی ذخیره می کند. به این نکته دقت کنید که تعداد کاربران لاین، به گفته مسئولان و گردانندگان لاین، حدود 400 میلیون نفر است! حالا تصور کنید سرقت عکس ها را در این حجم! به این ترتیب یک سرقت عظیم سازماندهی شده انجام می شود.

یادآوری می کنیم که حجم این عکس ها پایین است، پس در حجی مانند 200 مگابایت،در حافظه تلفن شما، صد ها و چه بسا هزاران عکس می تواند ذخیره شود!

 

شاید سوالی با این عنوان که "چرا تا پیش از اینکار,نمی توانستیم این عکس ها را در نرم افزار گالری تلفن همراهمان ببینیم؟" در ذهنتان شکل گرفته باشد. پاسخ سوال ساده است! سیستم عامل آندروید هسته ای مبتنی بر سیستم عامل لینوکس دارد. در لینوکس برای نمایش و یا عدم نمایش فایل ها از یک نقطه در ابتدای نام فایل مورد نظر استفاده می شود.(البته این ظاهر کار است و در حقیقت صفت فایل مورد نظر از نمایش به عدم نمایش تغییر پیدا می کند.) نرم افزار لاین هم از همین تکنیک استفاده کرده و مواردی را که نمی خواهد شما ببینید، از چشمتان مخفی نگه می دارد! البته این کار همیشه جنبه منفی ندارد. به طور مثال گاهی اوقات برای جلوگیری از دستکاری فایل های مهم مربوط به یک نرم افزار توسط کاربر، آن فایل ها توسط نرم افزار، مخفی یا اصطلاحا hidden  می شوند.

 

به عنوان راهنمایی؛ برای دیدن فایل هایی که توسط سیستم عامل آندروید، در تلفن همراهتان مخفی شده اند، می توانید نرم افزار Solid Explorer را بر روی تلفن همراهتان نصب کنید و از قسمت settings در این نرم افزار، بخش Files را انتخاب و از آنجا تیک مربوط به گزینه Show hidden files را فعال کنید. حالا به صفحه اصلی نرم افزار برگردید. مشاهده می کنید که تعداد فایل ها و فولدر ها بیشتر شده است و در ابتدای نام بعضی از آنها، یک نقطه وجود دارد، که نشان دهنده مخفی بودن آن فایل یا فولدر است.    

 

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/1_2.jpg

http://sobhezagros.ir/sites/default/files/fullimages/1393/06/03/2_1.jpg

 

برای دانلود نرم افزار Solid Explorer، اینجا را کلیک کنید.

 

خوب! کمی آب سرد بنوشید و آرامش خود را حفظ کنید!

 

اینکه الان شما می خواهید لاین را از تلفن همراهتان حذف کنید یا نه، به خودتان ارتباط دارد. ولی به این نکته توجه کنید که هیچگاه عکس ها و اطلاعات شخصیتان را حتی در صورتی که امثال این نرم افزار هم در تلفنتان نصب نباشند، روی مموری کارت ذخیره نکنید.

هیچ کسی منکر مزایای استفاده از تکنولوژی در زندگی امروزه نیست، ولی سعی کنید همیشه هنگام استفاده از وسایلی مثل تلفن همراه و کامپیوتر بدبینانه و یا به بیان زیباتر، محتاطانه عمل کنید!

به این نکته دقت کنید که اینترنت، فضایی غیر قابل اطمینان است.

مواظب آبرو و اطلاعاتتان باشید!

 

برای دانلود همه تصاویر فوق در یک فایل، اینجا را کلیک کنید.

منبع: دانا




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : شنبه 8 شهريور 1393
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: